Nijmegen (kantoor)

Arnhem (winkel)

Openingstijden winkel

Ma Alleen op afspraak
Di 10:00 - 18:00
Wo 10:00 - 18:00
Do 10:00 - 21:00
Vr 10:00 - 18:00
Za 10:00 - 17:00
Zo Gesloten

Totale renovatie na brand van woonboerderij in Gelderland

Totale renovatie na brand in rietenkap

Acht jaar geleden  zijn de huidige bewoners ingetrokken aan de rechterkant van de woonboerderij. De woonboerderij bestond destijds nog uit twee aparte woongedeelten. Na een brand in de rietenkap heeft er een totale renovatie van de boerderij plaatsgevonden en werd in samenwerking met een architect Amelink Interieur & Bouw gevraagd er één woonboerderij van te maken. Voor dit turn-key project zette Amelink Interieur & Bouw alle gezamenlijke ideeën om in toepasbare ontwerpen en oplossingen. Met de nieuwste technieken en materialen werd een  moderne maar functionele woonomgeving gecreëerd waarbij de authentieke sfeer van de boerderij gewaarborgd bleef.  Lees meer

Totale renovatie na brand van woonboerderij  in Gelderland

Zolder voorzien van alle gemakken

Voorzien van een nieuwe rietenkap verbouwde Amelink eerst de zolder van de woonboerderij tot een prachtige comfortabele ruimte. Door het plaatsen van een nieuwe verdiepingsvloer met stalen draagconstructie konden de spanten worden aangepast om meer ruimte te creëren. Er werden dakkapellen op maat gemaakt, geplaatst en voorzien van veluxramen met op afstand elektrisch bedienbare zonwering. Ook de zonwering werd door Amelink Interieur & Bouw geleverd. Voor de nieuw te plaatsen badkamer werd van Corian een strak op maat gemaakt badkamermeubel ontworpen. De glasplaat van de douche werd profielloos in de wand en vloer geplaatst. De muren en schappen werden afgewerkt met Beal Mortex om een mooi geïntegreerd geheel te krijgen. Amelink Interieur & Bouw was ook verantwoordelijk voor de aanleg van elektra en water en leverde het sanitair van Mineral Stone en de verlichting. Om alle ruimte optimaal te benutten werden zowel in de relax tussenruimte als in het slaapgedeelte de schuine kappen voorzien van een op maat gemaakte kastenwand, op de vloer werd een eiken planken vloer gelegd. De slaapkamer kan worden afgesloten middels een op maat gemaakte roldeur. Om de balustrade van de trap in de tussenruimte werd om veiligheidsredenen een mooie strakke glazen constructie geplaatst. 

Tussenverdieping werd kinderwalhalla en rustige werkplek

Op de tussenverdieping is voor het grootste gedeelte een slaap- en speelwalhalla voor de kinderen gecreëerd. Tussen de wangen van de dakkapel is een blad op maat gemaakt waar de kinderen aan kunnen spelen of knutselen. Langs alle schuine wanden zijn kasten op maat gemaakt voor boeken en speelgoed. Van de tussenruimte is een ballet- sportruimte met spiegelwand en bar gemaakt waar de kinderen zich kunnen uitleven. De vloer van de tussenverdieping is gedeeltelijk voorzien van eiken parket, aan de zijkanten zijn de oude vloerdelen opgeschuurd en wit afgelakt. De balletruimte is voorzien van zwart vinyl. Ook werd de stoffering voor zowel de kinder- als werkkamer door Amelink Interieur & Bouw geleverd en geplaatst. Voor extra lichtinval is de werkkamer voorzien van een veluxraam, de kastenwand op maat is zo gemaakt dat hij met de muur verweven lijkt. In de ruimte is hoogpolig tapijt gelegd om extra warme sfeer te creëren. De twee bestaande badkamers op deze verdieping zijn gedeeltelijk aangepakt.  Verder zijn alle wanden en plafonds op de tussenverdieping gestuct en/of geschilderd. Om ruimtelijk effect te creëren en de ruimtes van de tussenverdieping en de grote huiskamer op de begane grond optisch met elkaar in verbinding te stellen zijn in de lengte glazen wandconstructies geplaatst.

Begane grond, hoe stijlvol wil je het hebben?

Via twee op maat gemaakte trappen met dunne zwart stalen trapleuning, wordt verbinding gemaakt met de tussenverdieping. Het riante vloeroppervlakte van de woonkamer is voorzien van een Beal Mortex afwerking. Amelink Interieur & Bouw was de eerste in Nederland die de uitdaging aanging om zo’n groot oppervlakte binnen een paar dagen tijd van Beal Mortex te voorzien. Ook de poerten waar de houten balken op steunen werden meegenomen zodat de vloer overall doorloopt. De twee gashaarden en alle muren en plafonds werden voorzien van stuc- en/of schilderwerk.

In de huiskamer is een vrijstaande roestvrijstalen keukenunit geplaatst waarvan aansluiting van elektra en water onzichtbaar in de vloer zijn verzonken. Een grote zwarte stalen pui werd ontworpen om in de huiskamer te kunnen genieten van het mooie uitzicht. Met twee keer twee openslaande deuren wordt zo in de zomer binnen met buiten verbonden. Ook het stijlvolle zwarte Cordon gordijn, dat niet alleen modisch verantwoord is, maar ook vliegen tegen houdt, is geleverd door Amelink Interieur & Bouw. Hetzelfde geldt voor de overgordijnen en de zonwering. Het buitenschilderwerk is tevens uitgevoerd door de schilderspecialisten van Amelink Interieur & Bouw. Via de huiskamer zijn diverse bijruimten bereikbaar, waaronder het washok. Het washok is volledig voorzien van kastenwanden en diep werkblad. Een ideale en onzichtbare werkplek voor het makkelijk wegwerken van de was. 

Er bevindt zich nog een tweede huiskamer met keuken aan de ander kant van de begane grond. Amelink Interieur & Bouw ontwierp voor deze huiskamer o.a. een kastenwand van muur tot muur, gemaakt van strak aan elkaar gestucte en geschilderde betonblokken. 

Hoog afwerkingsniveau

In de gehele woonboerderij is de bedrading van de verlichting voor het oog onzichtbaar en ingenieus weggewerkt, op plaatsen is gebruik gemaakt van minimalistische bedrading die door de balken heen lopen. Door veel overleg met de klant en te luisteren naar hun wensen heeft Amelink Interieur & Bouw niet alleen de functionele zaken zoals elektra, verwarming, installatie- stuc en schilderwerkzaamheden goed kunnen verrichten, maar is het door nauwe samenwerking en goed vertrouwen door beide partijen mogelijk gemaakt om met oog voor detail deze woonboerderij stijlvol te stofferen en te verbouwen.

Bent u voornemens een renovatie of verbouwing te doen en wilt u sparren met een vakkundig creatieve betrouwbare partij? Neem dan contact met ons op en wij bespreken graag geheel vrijblijvend uw wensen.